Tanácsok és tippek

Először is mindenkitől elnézést a nyíltságomért.Tanácsaimat, és tippjeimet csak így tudom szavakba önteni. Tehát mikor úgy döntünk, hogy egy Maine Coon cica lesz a család legújabb kedvence, én a következő dolgokra hívnám fel mindenki figyelmét.

Első a felszerelés:

-Alom tálca: Remek találmány, itt végzi kis- és nagydolgát a cica. Ebből szeret mindenki praktikusat venni, csak közben ne feledjük, hogy nem egy kis méretű cicáról beszélünk. Irtó cuki a billegő ajtós cicavécé, házi cica méretben, csak egy-két hónap, és cicánk valamely része ki fog kandikálni ama billenő ajtócskán, és előre közlöm, hogy az nem az eleje lesz. Itt jönnek a csodás meglepetés csomagok, na és az újabb, immár nagyobb méretű alomtálca vásárlás. Ezt elkerülendő, óriás cicának, óriás wc dukál. Tessenek hát így választani!

-Etető-, itató tál: A Maine Coon imád a vízzel szórakozni. Tehát vehetünk neki hiperszuper vízforgatós itatót, abba pont úgy fogja belemosni a lábát, mint bármi egyszerű műanyag edénybe. Ha már spórolnánk, itt biztosan megtehetjük.

-Macska hordozó, utazótáska, kosár: Na, itt ismét a méret a lényeg. Nagy, nagy és még egyszer nagy. Nő a cica, ezt mindig tartsuk szem előtt.

-Játék: A macskák imádják a dobozokat, mint Gombóc Artúr a csokit. Pont úgy kicsi, nagy, szögletes, kerek, mindegy, csak doboz legyen. Játék pálca, melynek végén, toll, boa, egérke lóg, nagy kedvenc lesz.

-Fekhely: “Magasba fel”, minden macska mottója ez. Szekrény teteje, hűtő teteje. Nincs számukra a magasságoknak határa. De azért valamilyen pihe-puha fekhelyet érdemes beszerezni.

-Kaparófa: Nagy kérdés, kis macskának kicsi, nagy macskának nagy. Ne nevettessünk ki egy Maine Coon cicát, egy 100 cm alatti kaparófával, mert úgy fog rajta festeni mint majom a köszörű kövön.

-Pipere: Fésű, hintőpor, karomvágó, ezekből sem az 500 Ft-os kategóriát javaslom.

-Etetés: Csirke, pulyka, marha, nyúl, lehet főve, nyersen. Sertés: TILOS!!!! MINDEN TEKINTETBEN. Száraz tápból, illetve nedves eledelekből sem a “tecsó gazdaságos”-t vegyük kedvencünknek. Én személy szerint a Royal Canint, és a Taste of Wild tápokat ajánlom.

Béres Minerál csepp legyen otthon, sosem árt. Gyönyörű bunda, egészséges cica a jutalom érte. Kúra szerűen ajánlom a használatát. Vetri DMG cseppet sem árt beszerezni, mert biztosan mindig ünnepnapokon lesz valami gond a cica működésével. Egy cica, legyen az házi, vagy bármi más pedigrés társa, havi 10-15 ezer forintba kerül. Ezt mindenki mérlegelje, mielőtt magához vesz egy bársonytalpút.